5. joulukuuta 2013

Glögikakku

Tänään leivotaan!

Huominen on vapaapäivä, joten tänä iltana on mainio tilaisuus leipoa jotain jouluista. Tämä kakku on todettu monta kertaa mainioksi illanistujaisherkuksi. Tänä iltana et tosin pääse maistamaan tätä vielä, joten varaa herkkuhampaan kolotukseen jotain korviketta.

Piparit voi murskata esim. Minigrip-pussissa kaulimen avulla.
Glögikakku

Pohja:
noin 20 piparkakkua (kaupan piparit OK)
noin 1 dl sulaa voita
1 ½ tl kardemummaa

Murskaa piparit ja sekoita sulan voin ja kardemumman kanssa. Leikkaa 22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele pohja-ainekset vuokaan. Paista pohjaa 200°C 10-15 min ja jäähdytä.


Painele pohja leivinpaperoituun vuokaan tiiviisti. Sattumat eivät haittaa!















Anna täytteen jähmettyä rauhassa! Muista maistiainen emännänkielestä ;)
Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl glögitiivistettä
2 dl kuohukermaa
1 prk maustamatonta rahkaa
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma. Lisää kermaan rahka, sokeri ja mausteet. Kiehauta glögi kuumaksi ja liuota pehmenneet, puristellut liivatelehdet glögiin yksitellen. Lopuksi lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermarahkaseokseen. Levitä täyte jäähtyneen keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa kelmun alla vähintään kolme-neljä tuntia, mielellään yön yli.

Kiille hyytyneen kakun päälle:  

4 liivatelehteä
2 ½ dl glögitiivistettä
½ dl vettä

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kiehauta glögi ja vesi. Puristele liivatelehdet ja liuota ne yksitellen kuumaan nesteeseen. Anna seoksen jäähtyä. Levitä seos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia ennen tarjoilua.
 

Toivottavasti kakkusi onnistuu!

Nautiskeluterveisin,
Pikku-Anne

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Tuo viimeinen kuva tu mieleen juuri keitetyn vahvan kahvin ja sen kanssa tuota kakkua...anteeksi kuolaus...