3. joulukuuta 2013

Joulukortteja

Kortteja on ihanaa saada. Sähköiset tervehdykset kunniaan, mutta kyllä postitse lähetetty, mielellään käsintehty, kortti tuo joulumieltä.
Flickr: johnheaton

Edullisemmin, 65 sentin hintaan, kortin voi lähettää Itellan punaisessa korttikuoressa aina 13.12. asti. Kuoria saa postitoimistoista, jos ilmaisjakelun mukana tullut kuori on päässyt hukkumaan.

Nyt kalenteriin se päivä. Viimeistään 13.12. kortit postiin!

Ennen kuin kaivat esille glitteriä ja kultatusseja, tee itsellesi suunnitelma. Mikään ei ole lannistavampaa kuin sotkun keskellä leikkaaminen ja liimaaminen. Liima ei tartu muualle kuin sormenpäihin ja hilettä on kaikkialla muualla paitsi korteissa. Sitten liima loppuu kesken, niskaa särkee ja suututtaa. Istu siis alas hetkeksi. Tarkastellaan tilannetta.

Kenelle kaikille haluat lähettää kortin? Kenelle pitää ehdottomasti tehdä käsintehty kortti, kenelle lähetetään kaupan valmis tervehdys? Kirjoita itsellesi lähetyslista, ja etsi jo valmiiksi osoitteet. Muista olla itsellesi armollinen. Jos olet kiireinen jo ennestään, haluatko kuormittaa itseäsi kymmenien joulukorttien väkertämisellä? 
Flickr: Scrapflower


Etsi sitten kaappiesi kätköistä askartelutarvikkeesi. Onko kartonkia riittävästi? Joko liima on kuivunut? Vieläkö tussi piirtää? Haluatko kimallusta, vai oletko yksinkertaisen ystävä? Koristeina voi käyttää edellisvuotisia kortteja, kirpputorilta löytyneiden kirjojen sivuja tai nuotteja, nappeja, ohuita pitsejä tai vaikka pieniä silkkikukkia. 


Kerää keko eteesi ja tee sen jälkeen ostoslista. Tarvitset ainakin joulumerkkejä ja niitä valmiskortteja, mutta tarvitsetko muuta? 

Mielesi tekee nyt kuitenkin askarrella ainakin yksi. Askartele vain, jos tarvikkeet riittävät. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kirjakauppaan siis!



Hileterveisin,
Pikku-Anne

Ei kommentteja: