20. joulukuuta 2013

Helppo suklaafudge

Joululahjaksi tai omaksi herkuksi on mukava valmistaa makeisia itse. Kermaa sisältävät karkit on säilytettävä jääkaapissa, eivätkä ne sielläkään säily ikuisuuksia. Tosin mitenkäs nämä herkut nyt siellä pitkään viihtyisivätkään!

Tätä perusohjetta on helppo muokata omiin mieltymyksiin sopiviksi. Kokeile maustamiseen konjakkia, vaahtokarkkien tilalle banaaniveneitä, suklaaksi minttusuklaata...



Helppo suklaafudge 
(n. 12x20cm vuoasta tulee 28 3x3cm palaa)
Flickr: DGH Chocolatier

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 dl vaahtokarkkeja hienonnettuna
100 g suklaata rouhittuna

Laita kattilaan kerma, sokeri ja voi. Kiehauta ja lisää hunaja. Keitä seosta sekoittaen, kunnes se muuttuu sakeaksi. Testaa seoksen koostumusta: Tiputa nokare kylmään veteen. Jos se pysyy koossa, seos on tarpeeksi kiinteää. Jos se hajoaa, anna kiehua vielä hetki. Nosta kattila pois liedeltä.


Flickr: minimiiakat

Sekoita seosta, jotta se hieman jäähtyy. Lisää vaahtokarkit ja suklaa. Sekoita, kunnes ainekset sulavat ja seos muuttuu notkeaksi.

Laita vuokaan (12x20) leivinpaperia. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, ehkä yön yli. Leikkaa jähmettynyt massa paloiksi. Säilytä jääkaapissa.





Pidä hauskaa fudgen valmistuksen parissa! Toivottavasti lopputuloksesi on samanlainen menestys kuin minulla on ollut.

Suklaisin terveisin,

Pikku-Anne

Ei kommentteja: