21. joulukuuta 2013

Talvipäivänseisaus. Viimeiset virkkaukset

On vuoden pimein päivä. Lunta ei taida olla juuri missään niin paljon, että voisi valehtelematta puhua valkoisesta joulusta. Kuitenkin sen sijaan, että vaipuisimme synkkyyteen, toivotamme auringolle lokoisia pesäpäiviä ja teemme keinotekoisia lumihiutaleita.

Lumihiutaleitahan teimme jo aiemmin ikkunoihin (valtakunta valkoisesta silkkipaperista!), mutta kuusenkoristeiksi tai lasinalusiksi sopivat monet pienenpienet virkatut liinat. Etsi siis kaappiesi kätköistä sitä valkoista tai melko vaaleaa lankaa, jolle et ole keksinyt muuta käyttöä kuin esimerkiksi paistin sitomisen. Ota käyttöön melko pieni virkkuukoukku (koolla ei ole ihan niin paljon väliä, jos ei aio tehdä yhtenäistä sarjaa, vaan aikoo vähän irrotella ja soveltaa). 

Ohjeita kaipaaville tämä Kauhavan kangasaitan ohje kateliinaan voi olla avuksi. Joskus tein tällä ohjeella 1.25 koukulla kavereille joulunpunaisia lasinalusia.

Valitse valkoista tai punaista tai mitä vaan väriä. Aloita keskusympyrästä ja anna mennä! Älä ota turhaan stressia mahdollisista kupruista ja aalloista, saahan niitä olla kuusenkoristeissa. Lasinaluset voi aina prässätä kuuman silitysraudan alla. 

Mitä mieltä olette vapaamielisestä virkkauksesta? Helppoa, hauskaa, pyhäinhäväistystä?

Näpertelyterveisin,

Pikku-Anne


Ei kommentteja: