23. joulukuuta 2013

Ota rauhallisesti.


Aatonaattona ei toinna enää höseltää. Mitään suurempaa ei ehdi enää tekemään, jos ei ole kotoisin  Kryptonista. Ehkä viimeinen sukkapari, ehkä viimeiset jouluruokaostokset. Jotta saa tehtyä ne viimetippaan jätetyt asiat, on kuitenkin sisäistettävä, ettei välttämättä kykenekään tekemään aivan kaikkea. Ota siis rauhallisesti.


Tee lista.
Jos paniikkia pukkaa, tee lista. Tee lista jouluruoista, joita haluat tarjota. Menu voisi muuten näyttää ihan hauskalta keittiön seinällä. Tee lista ihmisistä, joille jäi laittamatta kortti kaikista muisteluyrityksistä huolimatta. Kortin voi lähettää jälkijunassakin, sillä kortteja on aina kiva saada. Tee lista kodin askareista, jotka ovat jääneet vielä tekemättä, mutta muista kohtuus! Linnuille lyhde, jos on ollut tapana, saunan pesu, kinkku sulamaan. Älä yritä liikoja. Onhan hautakynttilöitä?

Delegoi.
Älä yritä tehdä kaikkea itse. Anna perheenjäsenten ja ystävien auttaa. Uskalla pyytää joulukiireistä huolimatta apua, jos sitä tarvitset. Jos huomaat olevasi jo valmis joulun tuloon, ehkä sinä olet se, joka voi olla avuksi.

Rauhallista joulun odotusta,

Pikku-Anne

Ei kommentteja: