16. joulukuuta 2013

Lumikuningattaren kakku

Internet on pullollaan mitä erilaisempia reseptejä Lumikuningattaren kakkuun. Niissä on kastikkeita, kuorrutteita, täytteitä ja vaikka mitä krumeluureja.

Minulle ainoa oikea Lumikuningattaren kakku on kuitenkin yksinkertainen, pieni ja kaunis. Äitin tekemän kaltainen. Varmistin äidiltäni, että saan jakaa tämän ohjeen. Kokeile ja nauti itse tai vie lahjaksi. 

Flickr: Wildolive

 Lumikuningattaren kakku

  200 g voita
  2 dl sokeria
  3 munaa
  ½ sitruunan kuori
  1½ tl kardemummaa
  3 dl vehnäjauhoja
  1½ tl leivinjauhetta
  ½ dl maitoa




Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Korppujauhota pienehkö kuivakakkuvuoka. 

 Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon varovasti sekoittaen. Raasta sitruunan kuori ja lisää joukkoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa.

Valuta taikina vuokaan. Vedä lusikalla keskelle vako, jotta kakku ei kohoa tarpeettoman korkealle ja halkea. Paista kakkua 50 minuuttia tai kunnes se on tikulla koettaen kypsä.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja koristele tomusokerilla.


Ihanaa nimipäivää, äiti!

Sitruunantuoksuisin terveisin,

Pikku-Anne

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä! Olen itse hävittänyt kyseisen reseptin ja etsinyt ties kuinka monta vuotta. Ehdottamasti paras joulukakku!

Sinikka