Minulle ainoa oikea Lumikuningattaren kakku on kuitenkin yksinkertainen, pieni ja kaunis. Äitin tekemän kaltainen. Varmistin äidiltäni, että saan jakaa tämän ohjeen. Kokeile ja nauti itse tai vie lahjaksi.
Flickr: Wildolive |
Lumikuningattaren kakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
½ sitruunan kuori
1½ tl kardemummaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Korppujauhota pienehkö kuivakakkuvuoka.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon varovasti sekoittaen. Raasta sitruunan kuori ja lisää joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa.
Valuta taikina vuokaan. Vedä lusikalla keskelle vako, jotta kakku ei kohoa tarpeettoman korkealle ja halkea. Paista kakkua 50 minuuttia tai kunnes se on tikulla koettaen kypsä.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja koristele tomusokerilla.
Ihanaa nimipäivää, äiti!
Sitruunantuoksuisin terveisin,
Pikku-Anne
1 kommentti:
Kiitos tästä! Olen itse hävittänyt kyseisen reseptin ja etsinyt ties kuinka monta vuotta. Ehdottamasti paras joulukakku!
Sinikka
Lähetä kommentti