11. joulukuuta 2013

Lumihiutaleita

Lumihiutaleet ovat ihania! Vaikka ulkona on pimeää, paperilumihiutaleet piristävät. Etenkin alkutalvesta, kun lumipeitteen ei voi vielä luottaa pysyvän maassa kauaa.

Parhaat lumihiutaleet syntyvät silkkipaperista (valtakunta valkoisesta silkkipaperista, joku muukin taitaa tehdä lumihiutaleita!). Tulostinpaperi on auttamatta liian paksua. Siitä on vaikea saada symmetristä paksujen taitosten takia. Samoin leikkaamiseen tarvittavaa voimaa pitää olla tulostinpaperiaskartelussa paljon enemmän kuin silkkipaperista askarreltaessa.
Nämä hiutaleet on tehty tulostinpaperista ja kahvinsuodatuspussista.

Toki paremman puutteessa voi koettaa esim. kreppipaperia tai kahvinsuodatuspusseja. Persoonallisia lumihiutaleita voisi syntyä edelleen vanhoista kirjan sivuista tai nuoteista... Kukin tavallaan!

Netti on pullollaan erilaisia sabluunoita kauniiden lumihiutaleiden leikkaamiseen, mutta mielestäni parhaimmat lumihiutaleet ovat yksilöllisiä, ihan itse tehtyjä. Ja kuka sanoi, että lumihiutaleiden on oltava abstrakteja? Piirrä ja leikkaa lumihiutaleeseen vaihteeksi vaikka kissan kuva.

Tässä vielä taitteluohje perinteiseen 6-sakaraiseen tähteen.


Iloa lumihiutaleaskarteluusi! Toivottavasti saat nauttia jo oikeastakin lumesta :)

Askarteluterkuin,
Pikku-Anne

Ei kommentteja: