12. joulukuuta 2013

Sananen siivoamisesta

"Jos et aio viettää jouluasi kaapissa, miksi siivoaisit ne jouluksi?"

Tämä Martoilta (?) alun perin liikkeelle lähtenyt uuden ajan jouluviisaus lienee pelastanut monen perheenäidin ja -isän joulunalusviikot. Miksi siivota kuin viimeistä päivää, kun joulu tuo mukanaan kaikenlaista muutakin tärkeää ja aikaavievää puuhaa tullessaan?

Flickr: bigcats1934

Minun täytyy myöntää, etten ole siivonnut oman kotini kaappeja jouluksi. Oikeastaan olemme eläneet ihan tavallisen viikkosiivouksen turvin jo monen joulun yli. Kun paikat ovat kutakuinkin kunnossa ja siistit, miksi nähdä vaivaa?

Joillekin joulu on, uskokaa tai älkää, mahdollisuus siivota kunnolla. Silloin voi pyynätä luvan kanssa jokaisen nurkan ja saattaa siten oma joulumieli oikealle taajuudelle. Viimeistään siivouksen yhteydessä syyskoristeet siivotaan pois jouluasetelmien tieltä. Epäallergikoille joulusiivouksen jälkeen voi olla tärkeää saada viimein joulukukka kotiin.

Kukin tavallaan. Mutta yhdestä pidän kiinni: sauna täytyy pestä. Joulusaunassa kuuluu olla todellista puhtauden tuntua, siellä pitää tuoksua joululta, ehkä koivuvastalta
http://www.webbinet.com/2010_04_01_archive.html
. Toisaalta meillä ainakin saunotaan pari kolme kertaa viikossa, joten joulusaunan siivous jäänee joulunalusviikolle. Ei sitä vielä kannata.


Ehkä kurkistan sittenkin kaappiin. Mutta vain sen verran, että tajuan laittaa oven kiinni. Jos oikein siivotuttaa, voin tehdä vaikka perusteellisemman viikkosiivouksen kaappien ovien pyyhkimisestä lähtien.

Summa summarum, en mene jouluna kaappiin vaan saunaan.

Mäntysuovantuoksuisin terveisin,
Pikku-Anne


Ei kommentteja: